Az Işık Alan Odaları Aydınlatacak 7 Öneri

Tüm zamanların en "olmazsa olmaz" ev alma / kiralama kriterlerinden biri de evin aydınlık olmasıdır. Ancak kimi zaman "İşte bu!" dediğimiz bir evin bile bir odası yeterince gün ışığı almayabilir. İşte böyle bir durumda, evin diğer alanlarına göre daha karanlık olduğu için ister istemez birazcık dışladığımız odaları hayata döndürmek aslında çok kolay!

Nasıl mı? Cevabı içeriğimizde.

Duvarlarda beyazı tercih edin

Eğer odanız zaten kısıtlı miktarda gün ışığı alıyorsa, bu kısıtlı gün ışığını emecek koyu ve mat duvar renklerinden kesinlikle uzak durmalısınız. Hatta Decovana olarak karanlık odanızı yeniden hayata döndürmek için duvarlarda parlak beyaz tonlarda duvar boyalarını tercih etmenizi tavsiye ediyoruz. Parlak beyaz renge boyadığınız duvarlarınızda siyah renkli metal duvar aksesuarları kullanarak elde ettiğiniz aydınlık görünümü daha da belirginleştirebilirsiniz.

Aynaların gücünü azımsamayın

En sevdiğimiz ev dekorasyon hilelerinden biri olan dar mekanları aynakullanarak genişleme taktiğini, yetersiz ışık alan odalarda da kullanabilirsiniz. Işığı yansıtan ve ortaya derinlik katan bir yüzeye sahip olduğu için geniş aynalar karanlık odaların çehresini bir anda değiştirebilecek kadar güçlüdür.

Metalik ve parlak yüzeylerden faydalanın

Tıpkı aynalar gibi parlak yüzeyli mobilyalar; duvar boyaları ve zemin kaplamaları da ortamı çok daha aydınlık gösterirler. Bu yüzden eğer evinizde karanlık ve boğucu olduğunu düşündüğünüz bir odanız varsa bu odada mat yüzeyler kullanmaktan kaçınmalı, cam sehpa; parlak duvar boyası, lake kaplama mobilya ve mermer zemin döşemesi gibi ışığı yansıtıp çoğaltan yüzeyleri tercih etmelisiniz.

Ağır perdelerden kurtulun

Ağır ve kalın perdeler odaya giren kısıtlı gün ışığının en büyük düşmanıdır. Bu yüzden karanlık olduğunu düşündüğünüz odada ince tüller, ışık geçirgenliği olan ve tamamen açılabilen yarı şeffaf stor perdeler ve keten kumaşlarla dikilmiş açık renkli güneşlikler kullanmalısınız.

Duvar aksesuarları konusunda sadelikten yana olun

Gün ışığından yeterince faydalanamayan odalarda en sık yapılan dekorasyon hatalarından biri de bu tarz odalarda fazla şatafatlı veya çok sayıda duvar aksesuarları kullanmaktır. Bu yüzden az ışık alan odanızın duvarlarında kalabalık bir görünüm yaratan gallery wall’lar ya da gereğinden fazla büyük duvar panoları yerine sade ve naif parçaları tercih edin.

Oda kapılarını revize edin

Odadan odaya ışık transferini sağlamak için karanlık olduğunu düşündüğünüz odanızın kapısını cam bir kapı ile değiştirerek aradaki ışık geçişini arttırabilirsiniz. Hatta bu tip mekanlarda son yılların gözde dekorasyon trendleri arasında yer alan cam tuğla uygulamalarını da kullanabilirsiniz.

Pencerelerinizi daima temiz tutun

Pencere camlarınızı her daim temiz tutmak içeri giren ışık seviyesini %20 ila %30 oranında arttırabilir. Çünkü camın üzerini kaplayan toz ve leke tabakası içeri giren gün ışığını yansıtarak içeri sızmasını engelleyebilir.

 


Yorum Yaz

Translation missing: tr.blogs.comments.moderated