Evinizi Sadeleştirmek İçin Uygulayabileceğiniz 5 Basit Adım

Sadeleşmek artık yalnızca estetik sebeplere dayanan bir ihtiyaç değil aynı zamanda ruha da ilaç gibi gelen bir yaşam felsefesi. Mottosu "Sadelik görkemlidir." olan Decovana olarak evinize ve yaşantınıza nefes aldıracak 5 basit sadeleşme tüyosunu yazdık.

Eşyalarınızı gruplandırın

Giysi, aksesuar ya da mutfak eşyası fark etmez… Evde ne kadar eşyaya sahip olduğunuzun ve bu eşyaların hangisine gerçekten ihtiyaç duyup duymadığınızı anlamanın en iyi yolu bu eşyaları gruplandırmaktır. Bu gruplandırma işlemi sırasında birbirine çok benzeyen 3 tane kırmızı kazak ya da birbiri ile alakasız görünümlere sahip olan ve yıllardır kullanılmamış kahve kupalarına sahip olduğunuzu fark edebilir ve gerekeni yapabilirsiniz!

Depolama konusunda yaratıcı davranın

Eğer evinizde yeterli depolama alanınız (yüklük, gömme dolap vb.) yoksa depolama konusunda yaratıcı davranarak bu sorunu çözebilirsiniz. Örneğin sandık şeklinde bir ayak uzatma pufu edinerek evinize hem rahat bir dokunuş yapabilir hem de salon / oturma odasında bulunan gereksiz eşyaları bu sandıkta saklayabilirsiniz. Yine gardırop içlerine yerleştirilen cepli düzenleyiciler ve kutular da az yere çok eşya sığdırmanıza yardımcı olabilir.

Dekorasyon temanızı gözden geçirin

Kendi içinde tutarlı bir dekorasyon teması belirleyip evi bu temaya göre dekore etmek, gereksiz ve alakasız aksesuar, ev tekstili veya mobilya almamak için iyi bir yoldur. Eğer mevcut dekorasyonunuzu tümden değiştirip çok daha minimalist bir eve sahip olmak istiyorsanız sadeliğin huzurunu yansıtan İskandinav stiline bir göz atabilirsiniz.

Evdeki bazı yüzeyleri boş bırakmayı bilin

Evdeki bazı yüzeyler derken elbette zemin ve duvarlardan bahsediyoruz. Çünkü mobilya seçimleriniz ne kadar sade olursa olsun, zeminde gereğinden fazla halı, kilim vb. varsa ya da her yere asılan pano ve resimler yüzünden duvarları görmek mümkün değilse o ev için sade demek epey zordur. Bu yüzden siz siz olun evinizi sadeleştirmeye bu yüzeylerden başlayın; halı kullanımınızı minimuma indirin ve duvarlarda sade ve modern aksesuarları tercih edin.

Düzenli olarak eşya bağışı yapın

Kitap, giysi, mutfak eşyası ya da dayanıklı tüketim malzemeleri… İnanın birçok insanın sizin evinizde nereye koyacağınızı bilemediğiniz o eşyalara ihtiyacı var! Bunun için sosyal medyada bulunan eşya paylaşım gruplarına üye olabilir ya da sivil toplum kuruluşu / belediye gibi kurumların ilgili masalarına eşya bağışlarınızı yapabilirsiniz. 


Yorum Yaz

Translation missing: tr.blogs.comments.moderated